Høgskolelektor Tor Haugnes ved Handelshøyskolen BI

Høgskolelektor Tor Haugnes ved Handelshøyskolen BI

Klarer du å gjøre forelesningen til dagens høydepunkt, både for deg selv og studentene dine? Hvis du ikke gleder deg til å møte studentene dine, eller er oppriktig engasjert i hvordan du kan bidra til å fremme læring og forståelse, bør du finne deg noe annet å gjøre.

Dette var en av høgskolelektor Tor Haugnes sine oppfordringer til faglig ansatte ved Høgskolen i Hedmark da han fredag 30. januar besøkte Terningen Arena. Ca 60 fremmøtte lot seg både inspirere og provosere under foredraget ‘Hallo foreleser – har du forbedringspotensial?’

Bruk av provokasjon og humor er noen av Haugnes sine ‘signaturtrekk’ som foreleser, og han er kjent for å bruke høy stemme og 'flammekasterpedagogikk'. Under foredraget ga han smakebiter på sine undervisningsteknikker, samtidig som han delte av sine erfaringer som underviser. 

Høgskolelektor Tor Haugnes underviser i entreprenørskap ved Handelshøgskolen BI og er kjent for sine noe utradisjonelle måter å undervise på. Haugnes ble ufrivillig kjent 'over natten' etter at en student filmet forelesningen og la den ut på YouTube. Videoklippet fikk mye oppmerksomhet i media, og Haugnes har blitt en populær foredragsholder - opptatt av formidling, aktualitet, engasjement, humor og provokasjon som viktige ingredienser for å skape motivasjon for læring.

Vil du vite mer om Tor Haugnes? Les bloggen 'En høgskolelærers bekjennelser' eller se videoklipp på YouTube.

 

Opptak av foredraget:

Inspirasjonsforedrag - Tor Haugnes
Publisert: . Sist endret: .