Bilde av Eglantine Le Caloch

Eglantine Le Caloch er en fransk utvekslingsstudent. Hun har allerede tilbrakt to semestre her hvor hun fullførte sin bacheloroppgave, og nå jobber hun med en masteroppgave innen bioteknikk.

Hun forteller at hun valgte dette studiet fordi hun liker vitenskap, spesielt biologi.

- Og jeg liker å jobbe på laben og å gjøre praktiske ting. Når man velger dette studiet får man muligheten til å jobbe masse på laben og det er veldig spennende. I tillegg får man samarbeide med firmaene som er på skolen.

Og nettopp disse samarbeidene synes Eglantine gjør studiene ekstra interessante. Hun skryter også av forholdet til foreleserne.

- Det er veldig bra! Det er lett å gå til dem når du syns det er vanskelig og det er lett å snakke med dem for råd og veiledning.

- Hvem tror du dette studiet passer for?

-  Du må selvsagt like vitenskap, du må klare å jobbe godt på egenhånd og ikke være redd for å gjøre ting - ikke nøl med det man gjør.

Internasjonal fadder

Som internasjonal fadder jobber Eglantine aktivt med å få til et godt miljø for de internasjonale studentene.

- Jeg organiserer aktiviteter for de som går på studiet. Vi har vært på bowling, hatt movie-nights og vi planlegger å reise på en hyttetur. Jeg ønsker at de oppleve koselige ting ved siden av studiene, forteller Eglantine, som også har jobb på Big Horn Steak House.

- Har du noen tips til nye studenter?

- Start med å jobbe godt fra begynnelsen av studiet, ikke vent. Så er det fint om man deltar på aktivitene i fadderuka, for da får man lettere venner og man får sosialisert seg.

Publisert: .