Høgskolen i Hedmark har et samarbeid med Olympiatoppen, for å legge til rette for studenter som ønsker å ta høgere utdanning og satse på idrett på toppnivå.

Hva innebærer det å få toppidrettsstatus?

Det gir mulighet for tilrettelegging og tilpasning av studieplan slik at blir enklere å kombinere satsing på idrett og skole. Det kan være i form av:

 • Forlengelse av studieløpet
 • Tilrettelegging av eksamen
 • Fleksibilitet ved obligatoriske oppgaver

Noen studier har mye praksis eller annen obligatorisk aktivitet. Disse kan derfor være vanskelige å kombinere med toppidrettssatsing som ofte innebærer mye reising. Om du vurderer å kombinere disse studiene med toppidrett, bør du lese igjennom studieplanen og vurdere om dette kan la seg gjennomføre med din idrettssatsing.

Hvilke forutsetninger bør studenten ha for å søke toppidrettsstatus?

Les i vedlegg:

Publisert: . Sist endret: .

Aktuelt

 • Bilde av Axel Stefansson og Dag André Nilsen.

  19 toppidrettsstudenter på høgskolen

  Høgskolen i Hedmark samarbeider med Olympiatoppen om å legge til rette for studenter som ønsker å ta høyere utdanning og satse på idrett på toppnivå. I høst har 19 studenter fått innvilget status som toppidrettsstudent.

 • Vil bli den beste

  Vil bli den beste

  Hilde Landheim (22) sier selv at hun ble født med ski på beina, og nå satser idrettsstudenten alt på å bli landets beste langrennsløper. Som klassevinner i Birkebeinerrennet og med gull i Ungdoms-OL har hun gode muligheter.