(Klikk her for utskriftvennlig versjon)
Denne veiledningen beskriver hvordan du kobler til det trådløse nettet “eduroam” på Høgskolen i Hedmark med Windows XP. Du må være student eller ansatt ved Høgskolen i Hedmark eller en annen institusjon som er tilknyttet eduroam for å kunne benytte nettet.

Fremgangsmåten er i utgangspunktet den samme som for andre trådløse nett, men du må bruke ditt brukernavn etterfulgt av @hihm.no og ditt tilhørende passord.

Steg 1
Høyreklikk på ikonet for trådløsforbindelsen, som markert her:

Eduroam-på-Windows-XP---1

 

Steg 2
Velg «Åpne nettverkstilkoblinger».

Eduroam-på-Windows-XP---2

 

Steg 3
Finn frem til oppføringen for trådløskortet, dette heter som regel «Trådløs nettverkstilkobling» eller lignende, og er markert med en antenne. Høyreklikk på denne og velg «Egenskaper».

Eduroam-på-Windows-XP---3

 

Steg 4
Trykk på arkfanen «Trådløse nettverk» og trykk deretter på knappen «Legg til» som er markert her:

Eduroam-på-Windows-XP---4

 

Steg 5
I arkfanen øverst skal "tilknytning" være valgt. I dialogboksen som kommer opp fylles feltet «Nettverksnavn (SSID)» inn med «eduroam», «Nettverksgodkjenning» settes til «WPA2» og «Datakryptering» settes til «AES», som vist i figuren.

Eduroam-på-Windows-XP---5

 

Steg 6
I arkfanen «Godkjenning» settes «EAP-type» til «Beskyttet EAP (PEAP)». FJERN haken ved «Godkjenn som datamaskin når datamaskininformasjonen er tilgjengelig» Trykk deretter «Detaljer».

Eduroam-på-Windows-XP---6

 

Steg 7
I dialogboksen som kommer opp skal man FJERNE krysset ved «Bekreft serversertifikat», og det skal være hake i feltene «Aktiver rask gjentilkobling» og «Aktiver karantenekontroller», mens det IKKE skal være hake i det nederste valget «Koble fra hvis serveren ikke viser cryptobinding-TLV». Trykk så på «Konfigurer»-knappen.

Eduroam-på-Windows-XP---7

 

Steg 8
Fjern haken i «Bruk automatisk Windows-påloggingsnavnet og passordet (og eventuelt domene)". Klikk OK i alle dialogbokser så du kommer tilbake til der du var i steg 4. Nå skal eduroam ligge i listen over kjente trådløse nettverk.

Eduroam-på-Windows-XP---8

 

Steg 9
Koble til det trådløse nettverket eduroam: Det vil nå komme frem en beskjed om at man må fylle inn ekstra detaljer for å fullføre tilkoblingen. Dette ser slik ut, og du skal trykke inne i det gule feltet (IKKE trykk på krysset):

Eduroam-på-Windows-XP---9

 

Steg 10
Legg inn ditt brukernavn og passord. Brukernavnet er det samme som du bruker ellers men her må du legge til “@hihm.no” etter brukernavnet. F.eks. “112233@hihm.no” om du er student eller “bennyg@hihm.no” om du er ansatt.

Eduroam-på-Windows-XP---10

Trykk så på "OK" så skal du være på nett.

Publisert: . Sist endret: .