Ëduroam

Alle campusene har trådløst nettverk tilgjengelig for studenter, ansatte og gjester. Du kan koble deg til nettet med eget utstyr som PC, nettbrett og telefon. Som student bør du bruke det trådløse nettet som heter eduroam . Dette er sikkert (kryptert), det er gratis og du kobler deg til med ditt brukernavn og passord. 

Gjestenettet hihm-gjest  er usikret (ikke kryptert) og er et alternativ til de som ikke har tilgang til eduroam (ikke er student eller ansatt).

Hvordan koble til

  1. Prøv å koble til Eduroam og oppgi studentnummer/brukernavn og passord på forespørsel.
    • Legg til "@hihm.no" etter studentnummeret/brukernavnet ditt for å sørge for at du kan koble til Eduroam over hele verden. Det du fyller inn i brukernavnfeltet blir da omtrent slik studentnummer@hihm.no for studenter eller brukernavn@hihm.no for ansatte.
    • Dersom du får en sikkerhetsadvarsel eller andre spørsmål om tilkobling, velg "koble til", "fortsett" eller andre bekreftende valg.
  2. Alternativt kan du laste ned et program herfra som gjør de nødvendige instillingene for deg. Du må fylle inn brukernavn og passord, se punkt 1.
  3. Ovenfor er det veiledninger du kan laste ned for din PC/enhet som du kan følge for å legg inn innstilingene manuelt
  4. Dersom ingen av de overstående alternativene hjelper deg på nett, kan du ringe brukerstøtte på telefon 62430499 (åpent 08:00-15:30 på hverdager)

 

Publisert: . Sist endret: .