Campus Evenstad med Rognvola i bakgrunnen
Campus Evenstad med Rognvola i bakgrunnen

Campus Evenstad ligger i hjertet av Østerdalen i Stor-Elvdal kommune, ca. 20 km sør for Koppang. Studiestedet er kjent for å ha et godt og inkluderende student- og fagmiljø, og for sine naturskjønne omgivelser. 

Campus Evenstad er en av to campuser ved Avdeling for anvendt økologi og landbruksfag, den minste avdelingen i Høgskolen i Hedmark. 

På Campus Evenstad finner du et nært forhold mellom studenter og ansatte. Vi tilbyr utdanninger innen skog- og utmarksfag, jakt, fiske og naturveiledning, bioenergi og anvendt økologi.

Tar du en utdannelse på Evenstad har du også mulighet til å ta kortere eller lengre opphold i utlandet i løpet av studietiden. Vi har mange internasjonale samarbeidspartnere.

Anvendt økologi er den overordnede fag- og forskningsprofilen ved Campus Evenstad. Her får du mulighet til å arbeide tett sammen med våre ansatte på spennende forskningsprosjekter.

Destinasjon Evenstad

Studiestedet ligger vakkert til ved Glommas bredder og nær jernbane og gjennomfartsveien Oslo-Trondheim.

Evenstad ligger i Stor-Elvdal kommune, og kommunesenteret er Koppang, som har ca 1500 innbyggere. Med sin nye flerbrukshall for idrett- og kulturaktiviteter bidrar kommunesenteret med et variert tilbud. Her kan du lese mer om Stor-Elvdal kommune. 

Studentmiljø og uteliv

Distriktet innbyr til et allsidig friluftsliv og har ypperlige forhold for jakt og fiske, noe studentene vet å benytte seg av.

Rena, som ligger 35 minutters bilkjøring lenger sør i Åmot kommune, har også gode fritidstilbud av mer tilrettelagt karakter. Du kan også lese mer om kommunes tilbud innen kultur og fritid her. 

Studentlivet på Campus Evenstad

Selv om studiestedet er lite er det likevel mye å ta seg til her for studentene.

Du kan lese mer om friluftsaktiviteter på Evenstad på "Enjoy Evenstad", og du bør sjekke ut Studentbloggen for å lese mer om studenttilværelsen ved Campus Evenstad.

Mange studenter bor på selve campus hvor vi har mange hybler og tilgang til hundegårder. 

Bilde av studenter som bader i Glomma

Dåp av nye studenter i Glomma. En gammel tradisjon på Evenstad.

Studentsamfunnet på Evenstad driver blant annet Biotopen studentpub, Hyttestyret, DåpenSkidagenFadderordningnaHøsttakkefesten og mye mer. 

Ta gjerne kontakt med Evenstad studentsamfunn på: evenstad.studentsamfunn@gmail.com.

På studentene sin Facebookside kan du følge med på mye av det som skjer på og rundt campus.

Studentrådet har tillitsvalgte i hver klasse og jobber med det generelle læringsmiljøet ved Campus Evenstad. Studentrådet har ansvar for den lokale studentpolitikken når det gjelder faglige, velferdsmessige og demokratiske spørsmål, og er en del av Studentorganisasjonen ved Høgskolen i Hedmark (StorHk).

Det satses på Evenstad

Campus Evenstad er i en vekstfase. Vi har rundt 60 ansatte og i overkant av 200 studenter, noe som har økt de siste årene. 

Vi har fått flere nye bygninger de siste årene. I 2010 fikk vi ny kantine i hovedbygningen, med utsikt over Glomma, og nytt bibliotek og resepsjon. Nye hybler ble bygget og tatt i bruk høsten 2015, og for tiden bygges det et nytt undervisnings- og administrasjonsbygg her. I "Låven", som ble bygget i 2007, har vi gymsal, pc-labb, grupperom og gode undervisningslokaler.

 

Publisert: . Sist endret: .