Praksis

Praktikant Siw Nystad Olaussen leser inn kommentar i "speakrommet". Foto: Øyvind Brattegard/Tv2

Flere av Campus Rena sine bachelor studier har en praksisperiode i løpet av studietiden. Vi har fått ett innblikk hos noen av praktikantene som studerer Bachelor i Digital medieproduksjon.

Praksiskampen
-Å være i praksis er ikke alltid like lett, forteller Vidar Frøysaa når han skal beskrive praksisen. Han har fått praksisplass hos Fabelaktiv på Hamar. En bedrift han stiftet bekjentskap med allerede i første semesteret på Digital medieproduksjon. Da i forbindelse med en fotoreportasje. Ett bekjentskap som førte til ett jobbtilbud i barne-tv programmet Klar Ferdig GÅ! Vidar ønsket derfor en praksisplass hos de, når praksisperioden i sjette semester skulle starte.

En av hovedoppgavene til Frøysaa under praksisen er rekvisittkoordinator for Energikampen. Ett program for og med barn, hvor flere lag konkurrerer mot hverandre i energirelaterte oppgaver. Ett samarbeid Fabelaktiv har med Enova. Koordinatorjobben til Frøysaa går ut på å være med i planlegging og utforming av selve programmet. Herunder utvikling av oppgaver, konsept, materialinnhenting, konstruksjoner av rekvisitter, samt møter med involverte parter. Med andre ord mange utfordrende oppgaver.

Foto Vidar Frøysaa

Utsikten fra brua er god og mulighetene for oppgaver er mange i ett landskap som dette. Foto: Vidar Frøysaa

-Jeg har også vært med som produksjosassistent på barne-tv programmet Utfordringen, kan Frøysaa fortelle. I tillegg holder han på med en utforming av en DVD til Vegvesenet. -Jeg har hedene fulle og trives UTROLIG godt med det! forteller en fornøyd praktikant, som kan komme med følgende råd til andre praktikanter;

- Vær ydmyk, men ikke redd for å ta ordet

- Vær høflig, men tørre å ta initiativ.

 

"Hei, det er Siw Nystad fra Tv2 Sporten"

Hvor spennende er det ikke å få praksis i Tv2, Norges største kommersielle fjernsynskanal! Siw Nystad Olaussen er av de heldige som har fått praksisplass hos Tv2 Sporten. Etter en beskjeden første dag på jobb, ble det for Nystad Olaussen hektiske, lange, krevende og spenndene dager i tiden som kom.

De to første ukene tilbrakte hun i Bergen, hvor hun fikk forsøke seg på å lage nyhetssaker, manus til kommentering og kommenteringer. - Jeg kom på jobb og fikk utfordringen, forteller Nystad Olaussen. -Jeg skulle lage en sak. Så ble jeg spurt om jeg ville lage en "kom" av det, eller om jeg skulle lage en "VB" som kunne gå "BUTT I BUTT". Jeg forstod ingenting og følte meg et øyeblikk ganske fortapt, kan Siw fortelle og legger til - Men jeg ble kastet ut i det, og det hjalp!

Foto Arild Kai Erland

Siw Nystad Olaussen redigerer en sak om pole dansere, sammen med Øyvind Brattegard. Foto: Arild Kai Erland

Etter to uker i Bergen, skulle det virkelige reporterlivet begynne. Ferden gikk derfor til Oslo. Hvor hun fikk erfare hvor tøft reporterlivet kan være, med vaktsjefers vrede, deadline og en fullstendig sak som ikke blir sendt. Likevel kjemper Siw for sine saker i Tv2 Sporten og kan stolt fortelle at hun fikk gjennom en nettsak i forbindelse med dragracing og motorsport.

Siw Nystad Olaussen kan fortelle at praksisen er ett lite eventyr, med mye krevende og hardt arbeid, men det er ikke en kjedelig dag på jobb. Samtidig er det ekstra gøy når man får gode ord fra kollegaer gir ros for godt arbeid! - Det er ikke noe annet sted jeg heller kunen tenke meg å være, avslutter Nystad Olaussen.

Publisert: .