Kristin Hegge

Kristin Hegge

Kristin Hegge går første året på førskolelærerutdanningen på Campus Hamar. Etter å ha jobbet to år i barnehage ble hun overbevist om at det var dette hun hadde lyst til å jobbe med. På anbefaling fra bekjente med erfaring fra studiet ble det naturlig for henne å søke seg til Høgskolen i Hedmark.

- Etter videregående skole var jeg litt lei av skolegang, og fikk meg jobb som assistent i en barnehage. Egentlig hadde jeg først vurdert å ta en lærerutdanning, men fant ut at jeg trivdes svært godt med å jobbe med barna i barnehagen. Derfor ble det naturlig for meg å søke meg til barnehagelærerutdanningen, forteller Kristin.

Kristin, som opprinnelig er fra Snertingalen, trekker også fram at hun setter pris på Hamar og de turmulighetene som ligger rundt byen. - Det er mange fine turmuligheter her. Koigen og strandlinja langs Mjøsa er veldig flott. Vi er også flere som blant annet låner svømmehallen på campus nå om vinteren, sier Kristin.

Praksisperiode
Kristin er akkurat ferdig med en praksisperiode på seks uker i en barnehage på Gjøvik. Der har hun fått prøve seg i ulike roller, og hun synes det har vært spennende.
- Praksisperioden har vært interessant og veldig lærerik. Selv om jeg har erfaring fra tidligere så er det noe annet å få innblikk i alle rollene i en barnehage. Etter praksisperioden skal jeg nå skrive rapporter og gjøre flere oppgaver relatert til det jeg har observert og lært.

Variert og spennende studium
- Jeg kjenner flere som går på barnehagelærerutdanningen, og som hadde mye godt å si om studiet, studiestedet og lærerne på Campus Hamar så det var naturlig for meg å søke hit. Her er det mange dyktige, engasjerte og inspirerende lærere, og studiet er variert og spennende. Det er nok noen som tror at studiet kanskje er litt enkelt, men man må stå på for å få de gode karakterene. Jeg synes barnehagelærerutdanningen er et veldig variert studium med en god blanding av teori og praksis, avslutter Kristin Hegge.

Publisert: .