Vil produsere musikk

Even Brennvik tar en Bachelor i Music Management. Til sommeren er han ferdig som student på Campus Rena og drømmen er å leve av å produsere musikk. 

Hvorfor valgte du å studere Music Management på Rena?

- Jeg hadde jo først og fremst lyst til å drive med musikk når jeg var ferdig på videregående. Allerede da spilte jeg en del gitar og lagde ”beats”. Først tenkte jeg kanskje å gå musikkproduksjon, men så følte jeg etter hvert at business-delen var noe jeg hadde lyst til å lære mer om samtidig som det jo er mulig å lage musikk på fritiden. Da ble det Music Management. Grunnen til at det ble Rena var vel egentlig fordi det var det eneste stedet i Norge de hadde dette studiet, som jeg var klar over, og fordi det ikke er alt for langt unna Oslo hvor jeg kommer fra. På den måten har jeg mulighet til reise hjem en helg i ny og ne for å besøke venner og slikt.

Hva synes du om studiet så langt?

- Egentlig har studiet vært mer eller mindre slik som jeg forventet, og jeg er så langt ganske fornøyd. Fagene gir en god innføring i hvordan musikkbransjen fungerer samtidig som de forbereder deg på hvordan musikkbransjen kanskje vil se ut fremover. Vi snakker tross alt om en bransje som stadig er i utvikling, og hvor mye kan forandre seg på rimelig kort tid. Jeg mener at skolen tilbyr en utdanning som er med på denne utviklingen og det synes jeg er spennende.

Produserer musikk

Even bruker mye tid på å produsere musikk.

 

“…en balanse mellom å være flink på skolen og det å ha det fett er viktig!” Even Brennvik, Music Management.

 

Hva er mest interessant med studiet?

- At vi ofte har gjesteforelesere med mange års erfaring innenfor sitt felt er interessant. Vi hadde for eksempel A&R-sjef fra Warner Music Norge på besøk flere ganger i fjor. Dette var i sammenheng med et fag vi hadde som het A&R (Artist and Repertoire). Her fikk vi muligheten til å bygge opp en artist fra bunnen av med musikk, image osv, og til slutt i semesteret prøve å ”selge” artisten til Warner Music Norge. Det var et veldig morsomt prosjekt og lærerikt da vi fikk ”prøvd oss litt” i en mer reel setting.

Hvordan er studentmiljøet på Rena?

- Det sosiale miljøet er veldig bra. I og med at Rena er en ganske liten plass blir man kjent med nesten alle og man blir på en måte en slags ”gjeng”. Det er ikke lagt opp til så mye sosialt på Rena i forhold til de større byene, men desto større mulighet for å være kreativ og finne på noe selv, noe studentene på Rena veldig flinke til. Ellers er det veldig lett å komme overens da studenter på Rena i hovedsak er veldig hyggelige folk.

Hva skal du gjøre når du er ferdig?

- Det er kanskje det som er med den studieretningen her. At man kanskje ikke vet helt hvor man havner. Det er derfor vanskelig å si konkret hva jeg skal gjøre, men jeg vet jeg skal drive med musikk. Gjerne starte med management eller business og bygge et nettverk for så å kanskje jobbe med egen musikk etter hvert.

 Hva er drømmejobben?

- Bygge et studio sammen med kompiser og leve av å produsere egen og andres musikk. Gjerne starte driften helt fra bunnen av og derfra bygge opp noe som er ens eget. Være min egen sjef!

Hva er ditt beste tips til nye studenter?

- Det å finne en balanse mellom å være flink på skolen og det å ha det fett er viktig! Gjør det som skal gjøres og så har du det gøy etterpå!

 

Bachelor i Music Management - Høgskolen i Hedmark

 

Publisert: . Sist endret: .