Vellykket ekskursjon til Dovrefjell

Studentene stopper for å se på hare- og rypespor

Erasmusstudentene som studerer Nordic forestry and wildlife management og praksisstudenter på Campus Evenstad fikk oppleve den norske fjellheimen 11.-12. mars.

Vi kjørte gjennom Rondane til Dovrefjell den første dagen, og fikk en flott forelesning av Heidi Ydse som er naturveileder hos Statens Naturoppsyn. Hun fortalte om moskusen og dens utfordringer, villrein, alpine planter og mennesker. Studentene fikk se moskus, hare og rype på turen.

Dovre3_Degitu

Litt utfordringer ved å gå på truger

Heidis kollega, Ingrid Nerhoel (fagkonsulenten ved Norsk Villreinsenter) og Jo Skorem (daglig leder ved Norsk Villreinsenter) ga oss to presentasjoner om villreinsenteret, nasjonalparker og de utviklingsgrepene villreinsenteret har gjort. Studentene deltok ivrig i diskusjoner med Ingrid om hvilke grep som kan gjøres for å utvikle villreinsenteret videre.

På kvelden den 11. mars spiste vi middag alle sammen på Hjerkinnhus hvor vi også overnattet. Etter middagen lagde Tomas Willebrand hva han kalte «norsk sushi», rakfisk av røye og laks som han inviterte studentene til å smake på. Nesten alle studentene likte smaken til tross for dens ubehagelig lukt. Nå har de lyst til å smake svensk Surströmming.

Den 12. mars kjørte vi til og fra Ringebu for å prøve å se villrein. Selv om vi ikke klarte å se dem, fikk studentene se hva slags landskap dyre lever i om vinteren. Til slutt kjørte vi til Atnsjøen for å prøve fiskelykken på isen. Selv om det ikke ble noe fisk, hadde studentene en kjempefin opplevelse, og været var fantastisk.

Dovre2_Degitu

Isfiske på Atnsjøen

Publisert: .