Unikt samarbeid om trenerutdanning

Nå kan du få studiepoeng for å utdanne deg til Trener 2

Høgskolen i Hedmark og Norges idrettsforbund har inngått et unikt samarbeid om å utdanne fremtidens trenere til norsk idrett. Det betyr blant annet at du nå får studiepoeng for Trener 2-utdanning. 

I første omgang er særidrettene organisert under golfforbundet, skiforbundet, svømmeforbundet, bandyforbundet og håndballforbundet (region innlandet) omfattet av samarbeidsavtalen, som forener det beste fra særidrettenes egne kurs og høgskolens utdanninger. 

-Vi starter der behovet er størst. Frafallet fra idretten er stort i ungdomsgruppa. Utvikling av en mer helhetlig forståelse hos trenerne kan føre til at flere henger med lenger. Å drive idrett skal være sosialt, spennende og trygt, sier Trude Nordli Teksum til Østlendingen. Hun er prosjektleder for Trener 2-utdanningen. 

Det beste fra begge

-Tidligere drev idretten og høgskolene hver sine trenerutdanningsløp. Nå er vi sammen om det, og de som tar utdanningen får studiepoeng for utdanningen, sier Teksum. 

Høgskolen skal sørge for undervisning i emner som er felles på tvers av idrettsgrenene, mens særforbundene tar seg av undervisningen i temaer som er spesielle for hver idrett. 

-Vi tror dette vil bidra til å utvikle enda bedre trenere i disse idrettene, sier Teksum. 

Inn i bachelorløp

Trenerutdanningen er nett- og samlingsbasert, og gjelder for særidrettene golf, håndball, svømming, innebandy, bandy, langrenn, alpint, hopp, kombinert, telemark, freestyle og
freeski. Utdanningen gir trenerkompetanse på Trener 2-nivå i det som kalles idrettens Trenerløype, og gir 5 studiepoeng. Mulighet for studiepoeng og vil være interessant for trenere som ønsker å ta høyere utdanning knyttet til idrett- og trenerutdanning. Studiet kan inngå i sammensetningen av en såkalt fri bachelor.

Studiet har oppstart i september og søknadsfristen er 1. august.

Mer informasjon om innhold, organisering og læringsutbytte finner du i studieomtalen her 

 

 

Publisert: .