Suksess med trener-bachelor

Snart har Jan Åge Leonsen Sandviken også en bachelorgrad som synlig bevis på at han er trener. (Bilde: Bjørn Inge Rødfoss, EUB)

Jan Åge Leonsen Sandviken studerer Bachelor i idrett - spesialisering i trenerrollen ved Høgskolen i Hedmark på fulltid. På fritiden leder han damelaget i Eidsvoll Turn fra seier til seier. 

- Fotball er en viktig del av livet mitt, og jeg bestemte meg for å ta en bachelor som fotballtrener. Det gir meg en solid ballast, sier Leonsen Sandviken til Eidsvoll Ullensaker Blad. 

Han fikk en telefon fra Eidsvold Turn i desember, og sa ja til trenerjobben nærmest umiddelbart. Resten er en real solskinnshistorie for de lokale fotballjentene. Eidsvold Turn, som har et lag bestående av spillere fra 15 til 18 år, står med seks strake seirer og topper tabellen i 4. divisjon.

Drømmer om liv som fotballtrener

- Fotballtrenerutdanningen tar jeg på Høgskolen i Hedmark i Elverum. Det er et fulltidsstudium, og når jeg blir ferdig har jeg en Bachelor som fotballtrener. Drømmen er å kunne leve av å være fotballtrener en gang, sier Leonsen Sandviken.

Jan Åge selv har et relativt hektisk fotballiv. Han bor og studerer på Elverum, spiller 4. divisjonsfotball med Fart på Hamar - og leder Eidsvold Turn-jentene til den ene trepoengeren etter den andre.

Les hele artikkelen i Eidsvoll Ullensaker Blad

 

Publisert: .