Bilde av Camilla Anstensen

Camilla Anstensen (25) fra Lillestrøm er utdannet faglærer i kroppsøving og idrettsfag. Hun startet med et årsstudium i idrett fordi hun var usikker på veien videre. Nå tar hun ekstra emner ved HiHm for å kunne undervise i engelsk og samfunnsfag i tillegg til kroppsøving.

På fritiden tilbringer Camilla mye av tiden på treningssenteret der hun trener selv og veileder andre. Våren 2014 nådde hun en av sine største drømmer og stilte i athletic fitness, hvor hun tok 3. plass!

Hvorfor valgte du dette studiet?

- Jeg valgte studiet fordi jeg har vært interessert i idrett og trening så lenge jeg kan huske. Jeg ønsket en utdanning hvor jeg kunne utfolde meg sosialt, og bruke min kunnskap og lidenskap for trening aktivt i hverdagen.

 Hva er mest interessant ved studiet?

- Hele studiet baserer seg på å anvende teori i praksis, hvilket gir en unik måte å lære idrettene på, og ikke minst lære idretten bort til andre. Studiet byr også på mye variasjon! Man får prøvd seg i mange ulike aktiviteter som: turn, fotball, basket og tennis! Vi var også på utallige friluftlivsturer: kanoturer, lavoturer… you name it!

Hvordan er det sosiale miljøet på studiet?

- Studiemiljøet er helt topp! Man blir kjent med mange nye mennesker som deler samme lidenskap som en selv. Et av mine beste minner da hele klassen satt samlet rundt bålet og varmet oss, etter en dag på kanotur. Da lo vi så fælt, siden flere hadde dettet i vannet blitt gjennombløte … Det var et fantastisk læringsmiljø. Vi var en veldig sammensveiset gjeng som fant på mye morsomt sammen, både på fritiden og i undervisning.

 

 

«Et av mine beste minner da hele klassen satt samlet rundt bålet etter en dag på kanotur. Da lo vi så fælt, flere hadde falt nedi vannet og blitt gjennombløte».

 

 

Hvem tror du dette studiet passer for?

- Studiet passer for dem som vil ha en aktiv arbeidshverdag med barn og unge, og for dem som ønsker en yrkesrettetutdanning innen kroppsøving og idrett. Studiet er tilrettelagt på alle nivåer. Det vil si at du kan jobbe som faglærer i kroppsøving både på grunnskole, ungdomsskole og videregående.

Hvordan er arbeidsmarkedet?

- Utdanningen gir deg gode jobbmuligheter i andre sektorer enn bare skolen. F.eks. på et treningssenter eller bedriftshelsetjenesten. Der opplæring, formidling og forståelse av fysisk aktivitet er sentralt. Arbeidsmarkedet varier fra sted til sted, da det er styrt av behov og etterspørsel. Men det er ikke noe problem å få seg en jobb!

 

Vil du anbefale andre å blir studenter ved Høgskolen i Hedmark? Hvorfor/hvorfor ikke?

- Absolutt! Skolen har utrolig mange dyktige lærere, og skolen generelt byr på mange utdanningsmuligheter. Det finnes et studie for enhver smak Og Høgskolen i Hedmark er skolen for deg som vil ha en faglig sterk utdanning i et godt læringsmiljø! Her blir du sett av alle lærerne og du forsvinner ikke i mengden, som man lett kan gjøre på de større skolene. 

 

«Jeg har hatt 3 spennende og lærerike år på studiet og kan garantere deg det samme!»

Publisert: . Sist endret: .