Stian Alexander Aanerud

Stian Alexander Aanerud er nyvalgt leder for Studentorganisasjonen i Hedmark (StorHK). Han gleder seg til å ta fatt på nye arbeidsoppgaver.

-Det blir kjempespennende, sier 25 åringen fra Nes i Akershus. Han ser frem til å være en representant for alle studentene.

- Jeg er hovedtillitsvalgt så jeg skal jo høre på det som studentene har å si. Jeg skal også være organisasjonens ansikt utad. Av praktiske oppgaver er det typiske lederoppgaver som å delegere oppgaver, se til at folk møter opp, engasjere studenter, og generelt være en synlig karakter. Være en som både administrasjonen og studentene kan forholde seg til, forklarer han.

Vil styrke kommunikasjon og samarbeid

En av hans hjertesaker er å få i gang et godt lederforum.

- Det er noe jeg synes har vært litt dårlig de siste. Så det er faktisk en av mine hjertesaker, faktisk få i gang et godt lederforum og styrke samarbeidet mellom avdelingene og avdelingslederne. Rett og slett få opp litt kommunikasjon og litt samarbeid.

Noe annet han synes er veldig viktig er å være synlig for studentene ute på de ulike campusene, og forhåpentligvis blir det kontor både på Hamar, Elverum og Rena.

- Jeg satser på å ha kontortid på de fleste avdelingene sånn at jeg får blitt mer synlig – for det er et stort ønske om å få en mer synlig leder og nestleder. Så nå har jeg kontor opp i andre etasje på Elverum, og så har jeg i førsteetasjen på Seminariebygningen på Hamar. På Rena har vi ikke fått etablert oss enda.

Påvirker studiene

Til daglig er Stian Alexander bosatt på Hamar, hvor han studerer til faglærer i musikk ved Campus Hamar. Fra høsten blir det et års permisjon fra studiene for å være studentenes hovedtillitsvalgt.

- Jeg kommer til å fullføre studiene mine nå i år. Fra og med neste skoleår vil jeg bli permittert, men jeg vil også ta noen emner så fremt jeg har tid og kan gjøre det da.

Han er forberedt på en ny hverdag med en del kjøring frem og tilbake mellom de ulike campusene, men fremfor alt gleder han seg.

- Det blir spennende å se i praksis hvordan det blir, vi har jo noen utfordringer med at vi har flere campuser, avslutter han.

Publisert: . Sist endret: .