Spellemannsnominerte studenter

Einar Martinsen og Julie Sandberg

To studenter ved Bachelor i Music Management ved Campus Rena er managere for en sang som er nominert til «årets hit» på årets spellemannsprisutdeling. De er managere for låta «Samsara 2015», som ble lansert på sensommeren i fjor.

Martin Tungevaag har produsert musikken til sangen «Samsara 2015», og artisten som har skrevet sangen og synger er Emila. Studentene Julie Sandberg (22) og Einar Martinsen (24) er managere for disse to. Nå er «Samsara 2015» nominert til Spellemannsprisen i kategorien «årets hit».

Julie og Einar studerer ved Høgskolen i Hedmark, Campus Rena, og gjennom studiet har de fått anledning til å prøve seg på flere områder. De ser det som en stor fordel at fagmiljøet ved studiet har gode kontakter innen bransjen, som også de kan benytte seg av. De ser at nettverket de bygger seg opp i løpet av studietiden er svært viktig for den videre karrieren.

De trekker også frem at de er veldig godt fornøyde med de mulighetene for tilpassinger høgskolen legger opp til, slik at de faktisk får anledning til å kombinere studier og jobb.

Rask suksess

Det må sies at karrieren til disse unge managerne allerede er godt i gang, og at de har fått utrettet mye på kort tid. Sangen «Samsara 2015» var lenge på 1. plass på Spotify i Norge og på 2. plass i Sverige. Den lå også på 2. plass på VG-lista en stund. Det neste som står for tur nå, er lansering internasjonalt.

Fra tidligere har Martin Tungevaag, representert ved Einar, allerede gjort det stort i utlandet. Hans russelåt «Wicked Wonderland» fra 2014 har hatt gode listeplasseringer i bl.a. Østerrike, Tyskland, Frankrike og Sveits.

Panel

Dagen før Spellemannsprisen skal også Julie sitte i et panel sammen med Terje Pedersen fra Warner. Julie skal da representere «fremtiden», og de skal diskutere aktuelle temaer, med bl.a. inviterte bransjefolk tilstede.

Forventninger

Det er flere godt etablerte artister som er nominert til «årets hit». Julie og Einar tør derfor ikke å ha for store forventninger til at «Samsara 2015» skal gå av med seieren. Men det er lov til å håpe…

 

 

 

Publisert: .