Sosialt på studentpuben

Simen Rotevatn

"Det er veldig spesielt å være leder, og være den som tar beslutningene."

Simen Rotevatn går siste år på Bachelor i Music Management og er driftsleder for studentpuben Arena Bar på Rena.

 

- Hvorfor du valgte å studere på Rena: 

- Det var fordi jeg ville ha en høyere utdanning innenfor musikk, da jeg visste at det var det jeg ville drive med resten av livet. Jeg lette en del og fant til slutt bachelorene i Music Management og musikkproduksjon på Rena. Det var nesten litt tilfeldig hva jeg endte opp med av de to, men det ble nok management fordi det så mest interessent ut for min del.

 

- Du er også driftsleder for Arena Bar. Hvordan ble du det?

-Jeg var leder for UKA 2013 på Rena og kom i prat med den forrige driftslederen, som ønsket at jeg skulle stille til valg. Det var imidlertid litt sent da jeg skulle til utlandet semesteret etter, men da jeg kom tilbake fra utlandet ble jeg igjen spurt om jeg ville stille. Det gjorde jeg, og ble valgt på styremøtet sist høst.

 

- Hvorfor valgte du å stille som driftsleder?

- Jeg hadde veldig lyst. Det er en veldig god mulighet for å skaffe seg nyttig erfaring. Samtidig er det positivt å kunne vise til at man ikke bare har studert, men også tatt del i studentsamfunnet og tatt ansvar.

Rotevatn, Simen 1b

- Føler du at du har fått noe ut av det hittil?

-Ja absolutt! Jeg tok over driften litt etter litt og føler jeg lærer noe hele tiden. Alt fra planlegging til det å ha ansvar i forhold til drift av puben. Det er veldig spesielt med det å være leder og skulle være den som tar beslutningene.

 

- Noe du gleder deg til i forhold til arbeidet som driftsleder?

- Jeg vil jo prøve å forbedre puben da jeg tror det er mye som kan gjøres. Da er det viktig at alle i styret er engasjerte og tar ansvar, noe det virker som de er. Jeg har god tro på at dette skal bli veldig bra og gleder meg til å se hva vi får til.

 

- Noe som har overasket deg i forhold til Rena?

- Da jeg begynte her var jeg ikke så fornøyd med miljø og sted selv om jeg likte studiet. Senere skjønte jeg at miljøet egentlig er veldig bra og jeg fikk et lite sjokk med tanke på hvor godt jeg trivdes. Det kan høres litt rart ut, men jeg var litt pessimistisk til Rena på grunn av størrelsen. Jeg kom fra et mindre sted på forhånd, Volda i Møre og Romsdal, og var egentlig klar for å flytte til en noe større by. Det viste seg imidlertid at det ikke var noen grunn til å være skeptisk til å flytte til Rena.

 

- Har du noen tips til nye studenter?

- Gjør noe annet en å bare studere. Bli helst frivillig ansatt på Arena Bar. For det første er du ikke ute på ”by´n” når du jobber og da sparer du penger! For det andre får du god erfaring og det viser at du har interessert deg for noe annet enn bare skole i studietiden. Ikke sitt inne og studer hele tiden. Kom deg ut å bli kjent med folk og ha det gøy… - helst på studentpuben!

 

Publisert: .