Revisorer må vi ha

Lillian Brurok

Lillian Brurok går det siste året på "Bachelor i regnskap og revisjon", og mener hun har gjort en fulltreffer mht valg av studium.

Hvorfor valgte du å studere en bachelor i Regnskap og Revisjon?

Jeg valgte Regnskap og Revisjon fordi jeg fant ut på videregående at jeg var glad i Excel og å jobbe med tall i form av penger. Jeg syntes det virket interessant, og selv om jeg aldri har vært noe flink eller glad i tall og matte, så har jeg alltid likt å pusle litt med privatøkonomien, lage budsjetter og regnskaper for meg selv. Planen i utgangspunktet var å gå regnskapsfører, men etter hvert i studiet har interessen for revisjon tatt over.

Hva hadde du gjort før du begynte ved Høgskolen i Hedmark?

På videregående gikk jeg Service og samferdsel 1. året, deretter Reiseliv. Det var her jeg oppdaget at jeg var interessert i økonomi. Vi lærte mye om bedrifter og arbeidslivet, og vi satt mye med Excel. Etter påbygging søkte jeg faktisk Regnskap, men ønsket om å avtjene førstegangstjeneste var høyere. Etter avtjent tjeneste jobbet jeg et år i Oslo, og var usikker på hva jeg egentlig ønsket å studere. Jeg var litt redd for å hoppe ut i studenttilværelsen uten å være sikker. Så startet jeg på økonomi, men sluttet fordi det egentlig var regnskap jeg ville gå. Så startet jeg på Regnskap og revisjon og har ikke angret siden. Det var fulltreffer.

Hva synes du om studiet så langt?

Nå har jeg to år på studiet bak meg og jeg synes det bare blir bedre og bedre. Første året er veldig generelt og veldig likt økonomi og administrasjon, og man har noen lesefag og noen regnefag. Jeg synes det var mye morsomme fag, men det vil alltid være noe man ikke trives like godt med. Det gjelder nok uansett hvilken linje man velger. Jeg er en praktiker og liker ikke å sitte å lese på skolen og jobbe med store oppgaver, derfor er denne linjen perfekt for meg. I de fleste fag sitter man og regner og løser oppgaver, det synes jeg er gøy. På denne linjen skriver man ikke bacheloroppgave, det er kun litt større og mer krevende fag det siste året.

Når man kommer seg et stykke ut i studiet så er det veldig mange erfarne forelesere som har jobbet mange år i bransjen. Det liker jeg veldig godt med studiet. De kommer med mange eksempler og case fra den virkelige verden. Det gjør undervisningen veldig moro.

I hvilken grad tror du studiet gjør deg klar for arbeidslivet?

Jeg har den innstillingen at en bachelor kun gir et lite grunnlag for arbeidslivet, uansett linje. Man må få en viss forståelse og når man kommer ut i arbeidslivet får man god opplæring. Det kommer helt an på hvor man skal jobbe om studiet forbereder deg i stor eller liten grad for arbeidslivet. Men som sagt, så har foreleserne mye arbeidserfaring og høy utdanning, så de vet absolutt hva de prater om og hva de skal forberede oss på.

Hvordan er arbeidsmarkedet?

Når jeg forteller folk hva jeg studerer, så sier de alltid «å så lurt, revisorer må vi ha». Jeg har inntrykk av at det er mange jobber innenfor både økonomi, regnskap og revisjon.

Vil du anbefale andre å bli student ved Høgskolen i Hedmark?

Jeg anbefaler høgskolen i Hedmark av flere grunner. Studentmiljøet er veldig bra hvis man bor på Rena og engasjerer seg litt. Det er utrolig hvor mye som skjer på en så liten plass hvis man oppsøker menneskene aktivt. Vi har også et bra idrettstilbud. Hvis man engasjerer seg litt i lokalmiljøet åpner dette for enda flere bekjentskaper. Skolen er veldig fin og profesjonell. Mange av foreleserne er gode og opplegget er bra. Jeg trives!

Brurok, Lillian 2
Publisert: . Sist endret: .