Lidenskap for musikk

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle like vitenskapsdelen og forskningen så godt, sier Mari Skullerud. Hun går Master i kultur og språkfagenes didaktikk med fordypning i musikk, og er lidenskapelig opptatt av faget.

Hvorfor valgte du dette studiet?

- Jeg var på Hamar i utgangspunktet, og ville gjerne få kompetanse for å kunne undervise på videregående skole. Dessuten er det interessant å kjenne litt på hva som skjer i musikkpedagogisk forskning, og hva status er der både internasjonalt og nasjonalt.

Hva er mest interessant ved studiet?

- Alle diskusjonene rundt hva musikkfaget skal være, og hvilken verdi fagene har – estetiske fag generelt – det er interessant. Alle som går musikk har musikerbakgrunn eller har stor musikkinteresse, og det er en engasjert gjeng som får frem gode diskusjoner.

Noe som har overrasket deg ved dette studiet?

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle like vitenskapsdelen og forskningen så godt som jeg gjør – både teoretisk og metodisk.  Jeg kom først og fremst for musikken, samt for å kunne få jobb på videregående skole.

Hvordan er det sosiale miljøet på studiet?

- Vi er fem studenter som har fordypning musikk i år – men de er virkelig engasjerte folk. Det blir et nært og personlig engasjement, ikke noen påtatt motivasjon. Målet er å lære mer om musikk, ikke bare for å få en master, men også for musikkens egen del. Det er en veldig lidenskapelig gjeng som står i det daglig, både i kulturskole, osv.

Hvordan er forholdet til foreleserne?

- Veldig nært, siden vi er så få. Føles som å sitte rundt et kjøkkenbord noen ganger. De har alltid forberedt noe og har alltid noe å bidra med. De er eksperter, og det opplever jeg absolutt. Dessuten er de alltid tilgjengelig på mail og til veiledning når vi trenger det.

Hvem tror du dette studiet passer for?

- Folk som vil se mangfold innen musikk. Ikke kun musikkpedagogikk, men alle innfallsvinkler. Vi har mye om antropologi, sosiologi samt musikkhistorie og diskuterer bredden av ”hva kan musikk være” også utenom skolen.

Hvordan er det å være student ved Høgskolen i Hedmark?

- Jeg synes det er en trivelig og passe stor høgskole. Det er veldig godt kompetente forelesere, og gode studietilbud. Studentene er synlige i byen, både innen kulturarrangement og annet. Dessuten kan et møte med kantinedama, som alltid har et smil om munnen, gjøre min dag! 

 

Intervjuet er gjort av tredjeårsstudent på faglærerutdanning i musikk Lisa Uppman Martinussen. Lisa har også en egen blogg om livet som student. Bloggen kan du følge her

Mari Skullerud og Stian Vestby

Mari Skullerud synger her med stipendiat på Høgskolen i Hedmark Stian Vestby. De har blant annet opptrådd under åpningen av forrige studieår på Campus Hamar.

Publisert: . Sist endret: .