Sykepleierstudent

Mari Synnøve Berget

«Du vet ikke hvilken jobb du ender opp med til slutt, fordi arbeidsmarkedet er så stort!» sier Mari Synnøve Berget som går første året på bachelor i sykepleie.

21-åringen har fra før fagbrev som ambulansearbeider og er aktivt medlem i Løten Røde Kors. Hun forteller at hun valgte dette studiet fordi hun er veldig glad i å jobbe med de naturvitenskapelige fagene som anatomi og sykdomslære.

- Interessen for faget har jeg hatt i flere år. Etter at jeg hadde tatt fagbrev som ambulansemedarbeider, følte jeg at jeg trengte påfyll og søkte derfor sykepleie, sier Mari Synnøve.  

Hva synes du om studiet så langt?

Studiet er variert, spennende i faget. Mange dyktige og ulike forelsere, også eksterne forelesere som er spesialister innenfor sitt fag. Godt læringsmiljø. Lærerne er inkluderende, det er lav terskel for å spørre dem om hjelp.

Hvem tror du dette studiet passer for?

Jeg tror det passer for folk som vil ha en variert jobb og som vil arbeide med mennesker. Som sykepleier får man stort ansvar og man må ha interesse for faget. Det passer for mange fordi det er fantastiske muligheter for videreutdanning: sykehus, ambulanse, operasjon, kosmetikk og lærer, for å nevne noen. Du vet ikke hvilken jobb du får,  fordi du har så mange muligheter.

«Ved endt utdanning får du utlevert en nøkkel til et veldig farlig rom, og det er da du virkelig begynner å lære!»

I hvilken grad tror du studiet gjør deg klar for arbeidslivet?

Studiet er 50% praksis og 50% teori. Så jeg vil si at studiet i stor grad gjør oss klare for arbeidslivet, og gir oss den kompetansen vi trenger for må være en trygg og god sykepleier. Men jeg mener at det er først ved endt utdanning at du virkelig lærer. For da får du utlevert en nøkkel til et farlig rom, der du har alt ansvar

Tips til nye studenter?

Ved å studere ved Høgskolen i Hedmark får du en morsom skolegang! Fagene er spennende, fasilitetene er nye og ekstremt bra! Samt at det er et godt sosialt miljø blant lærere og studenter. Du kommer ikke til å grue deg til å gå på skolen. Mitt tips blir å møte opp på forelesninger, fordi de er så utrolig spennende.

Vil du anbefale andre å blir studenter ved Høgskolen i Hedmark?

 Ja! Fordi det er en ny og fin skole, med mange muligheter. Du har alt på en plass. Øvingsavdelingen er fantastisk, den har toppmoderne simuleringsutstyr som gjør situasjonene vi øver på veldig virkelige.

Publisert: . Sist endret: .