Skal du studere til høsten? Husk søknadsfristen!

Husk at søknadsfristen for å søke studier er 15. april!

Onsdag 15. april går fristen ut for å søke om studieplass på grunnutdanninger i Samordna opptak. Har du bestemt deg for hva du vil bli?

Fristen for å søke studier i samordna opptak nærmer seg med stormskritt, og mange har sikkert allerede vært inne på både studietilbudet vårt og på samordna opptak sine sider for å orientere seg.

Høgskolen i Hedmark har et bredt utvalg av grunnutdanninger innenfor mange ulike fagfelt, som skole og barnehage, idrett og helse, økonomi og ledelse, musikk, bioteknologi, animasjon og spill, språk og kommunikasjon, økologi og landbruk. Her finner du studietibudet vårt!

Tips og råd

Hanne-M-web1

Har du enda ikke søkt, lurer på hvordan du søker, hva du bør tenke på eller er usikker på hva du skal velge? Da kan det være lurt å ta en titt på vår studentblogg. Der har markedskoordinator Linn Kohmann forsøkt å svare på det mange lurer på rundt søknad, opptak og frister, samt lagt inn noen gode tips i forhold til hva man kan tenke på hvis man er usikker på hva man skal bli.

Les mer på bloggen vår.

Relevant utdanning

Høgskolen i Hedmark har de siste årene opplevd en fin vekst i antall studenter. Vi tror det skyldes både at vi tilbyr utdanninger som er relevante for arbeids- og samfunnslivet regionalt og nasjonalt, og at vi jobber systematisk med kvalitet i utdanningene slik at studentene når læringsmålene sine og får gode resultater.

 

 

Høy studenttilfredshet

Årlige målinger av studentenes tilfredshet viser at vi lykkes. Over 8 av 10 studenter hos oss sier at de er fornøyde eller svært fornøyde med studiet og studiestedet sitt. Kandidatundersøkelser viser at våre studenter i stor grad får relevante jobber når de er ferdige. 

Om søknadsprosessen

Samordna opptak (SO) er et felles nasjonalt opptak for grunnstudier (års- og bachelorstudier) ved universiteter og statlige høgskoler. Et grunnstudium kan du søke på rett etter fullført videregående skole, hvis du ellers fyller opptakskravene. Alle søkere til grunnstudier som har opptak via Samordna opptak må søkes på nett via Samordna opptak.

Alle søkere med norsk fødsels- og personnummer må bruke ID-porten/MinID (MinID, BankID, Buypass og Commfides) for å søke. Husk å skaffe deg elektronisk ID i god tid før søknadsfristen og sørg for å ha den tilgjengelig hele opptaksperioden.  

Les mer om søknadsprosedyrer og frister på nettsidene til Samordna opptak.

Det viktigste er at du:

240913_3973

▪   Skaffer deg MinID

▪   Søker inntil ti studier på www.samordnaopptak.no innen 15. april

▪   Husker omprioriteringsfristen som er 1. juli

▪   Husker å svare på tilbud om studieplass som sendes ut 20. juli innen 26. juli (som er svarfristen).

 

Lykke til med studievalget - håper vi ser deg til høsten!

 

Publisert: .