Hedmarksforfattere: Sigmund Løvåsen

29. april er forfatter Sigmund Løvåsen invitert til Hamar kulturhus for samtale om sitt forfatterskap. Arrangementet er det andre i en serie på fire der Litteraturscena retter oppmerksomheten mot samtidsromaner av forfattere fra Hedmark.

Hamar kulturhus, Klubbscene Rolf Jacobsen, onsdag 29. april kl. 19:00.
Forfatter Sigmund Løvåsen i samtale med førsteamanuensis Hans Kristian Rustad, Høgskolen i Hedmark.

Sigmund Løvåsen debuterte i 2003 med romanen Nyryddinga, ei bok han mottok både Tarjei Vesaas’ debutantpris og P2-lytternes romanpris for. Tre år senere kom den frittstående oppfølgeren Brakk. Hans foreløpig siste roman er den friske folkelivsskildringen Mamsell Iversen (2009) med handlingen lagt til ei bygd på indre Østlandet på begynnelsen av 1900-tallet.

Som dramatiker har han skrevet Daga for Hedmark Teater (2004), Vente på fugl for Den unge scenen (2009) og Vid din sida, som hadde premiere på Teater Innlandet i 2011. Løvåsen har gått på forfatterstudiet i Bø og Litterär gestaltning i Göteborg. Siden 2011 har han vært leder for Den norske Forfatterforening. 

Arrangementet er det andre i en serie på fire der Litteraturscena retter oppmerksomheten mot samtidsromaner av forfattere fra Hedmark. 

Gratis inngang.

Vel møtt!

Kulturscena-29-april-2015--Sigmund-Løvåsen
Publisert: .