Gründercamp

Foto: Birgit Berglund

Studenter ved Campus Evenstad vant Gründercampen under årets Østerdalskonferanse

Studentene som deltok på Gründercampen er studenter som tar kurset Næringsutvikling og økonomi ved Campus Evenstad som en del av sin bachelor i utmarksforvaltning, bachelor i skogbruk og årsstudium i jakt, fiske og naturveiledning. Til sammen 25 studenter fordelt på 7 ulike grupper deltok på årets gründercamp som ble arrangert i samarbeid med Ungt entreprenørskap. Gruppen som vant hadde utviklet en bilhenger som registrerer og måler kvaliteten på skogsbilveier, og vil bidra til å effektivisere skogeierens arbeid med å kartlegge behovet for vedlikehold av veiene.

Det er Ole Bakmann som er ansvarlig for emnet og som lenge har hatt en visjon om å få etablert studentbedrifter ved avdelingen. Målet er at våre studenter skal utvikle en kompetanse på innovasjon og entreprenørskap slik at de ser potensialet ved kommersialisering av biologiske og grønne ressurser. Samarbeidet med ungt entreprenørskap har bidratt til å løfte kvalitet på undervisningen og å gjøre den mer interessant og aktuell for studentene som tar emnet.

Allerede én uke etter gründercampen er det nå etablert 7 studentbedrifter på campus Evenstad og alle er registrert i Brønnøysundregisteret. Alle studentbedriftene har fått egne mentorer fra næringslivet. Forretningsideene spenner fra opplevelsesnæringer, ny bruk av biokompositt, skogfaglig app, og altså til den omtalte takseringshenger. Vi gratulerer både vinneren av gründercampen, men også alle de andre studentbedriftene som bidrog til en tett konkurranse som gjorde avgjørelsen vanskelig for juryen. Det blir spennende å følge disse bedriftene videre!

Publisert: .