Gjenbesøk fra partnere i Namibia

Hvert år sender Høgskolen i Hedmark studenter fra barnehagelærerutdanningene og grunnskolelærerutdanningene på internasjonalt semester i Namibia. Nå har en delegasjon fra Namibia vært på gjenbesøk.

Selve opplegget, som koordineres av Dag Tangen og Gerd Wikan, består av innføringskurs i kulturforståelse, Nord-Sør-problematikk og Namibia-kunnskap på campus før avreise. I Namibia starter studentene oppholdet med en uke i hovedstaden Windhoek før de har praksisopplæring i barnehager og skoler i Tsumeb nord i landet. Studentene skriver også sine BA-oppgaver knyttet til namibiske forhold dette semesteret.

I Tsumeb administreres alt samarbeid med barnehager og skoler, samt oppfølging av studenter, av Kasiringua Veueza. Høgskolen er også avhengig av tett og nært samarbeid med den administrative regionen Oshikoto og rektorer i skolene. Som en del av samarbeidet ble det arrangert et gjenbesøk til Høgskolen i Hedmark i perioden 26. mai til 1. juni. Delegasjonen bestod av: Sophia Jesaya (Inspector of Education), Eric Mubonda (Education Officer), Jeremia Mweendeleli (Principal), Vilho Shipuata (Deputy Director of Programmes and Quality Assurance) og Kasiringua Veueza (Manager of Tsumeb Teachers Resource Centre).

I løpet av oppholdet fikk deltakerne kjennskap til Høgskolen i Hedmarks virksomhet, innsikt i det norske skolesystemet, besøke noen av høgskolens partnerbarnehager og –skoler, i tillegg til møter med Elverum kommune, Hedmark fylkeskommune og Namibiaforeningen. Erfaringsutvekslinger og faglige diskusjoner stod sentralt, men det var også rom for sosiale aktiviteter. Særlig inntrykk gjorde nok en norsk snøstorm i slutten av mai.

Samarbeidet fortsetter i august. Da reiser 11 studenter fra barnehagelærerutdanningen ned til Namibia.   

Publisert: .