Eiendomsmegling

”Det har skjedd at gjesteforelesere har måttet ta telefoner i sammenheng med budrunder, og det er morsomt at man får se en reell jobbsituasjon under forelesningen.”

 

Lisa Vilvang går andre året på bachelorstudiet i eiendomsmegling på Campus Rena.

 

- Hvorfor valgte du dette studiet?

- Det var slik at jeg allerede hadde studert økonomi og administrasjon på Rena før jeg byttet over til eiendomsmegling. Grunnen til at jeg byttet var fordi jeg skjønte underveis at studiet ikke var helt riktig for meg, så da leste jeg meg litt opp på eiendomsmegling, som var et helt ferskt studium på Rena i fjor, og fant ut at det passet bedre.

 

- Hvorfor valgte du å studere på Rena?

- I utgangspunktet valgte jeg Rena fordi det ikke var veldig vanskelig å få skoleplass, samtidig som det ikke er så kronglete å reise en tur hjem til Trondheim da toget går direkte dit fra Rena. I forhold til eiendomsmegling var Rena et naturlig valg da jeg ville fortsette å bo på Rena samtidig som Høgskolen i Hedmark tilbyr studiet gratis i motsetning til for eksempel BI.

 

- Hva synes du om studiet så langt?

- Jeg synes det er interessant og jeg liker veldig godt at vi har så varierte fag. Å ta en bachelorgrad i eiendomsmegling er nok hardere enn mange tror, da det krever kunnskap innenfor mange områder slik som for eksempel matte og juss. Da er det bra vi har flinke forelesere.

 

- Hva er mest interessant ved studiet?

- Praktisk eiendomsmegling 1, 2 og 3 som vi har over 3 semestre synes jeg er interessant. Dette faget er veldig relatert til yrket og vi har ofte gode gjesteforelesere. Det har skjedd at gjesteforelesere har måtte ta telefoner i sammenheng med budrunder, og det er morsomt at man får se en reell jobbsituasjon under forelesningen.

 

- Hva er drømmejobben?

- Nå er dette et profesjonsstudium så det er ganske opplagt hva man blir, men drømmejobben ville vel vært å jobbe i et stort selskap, helst i en større by.

 

- Hvordan er det sosiale miljøet på Rena?

- Det er et veldig bra studiemiljø på Rena! Jeg tror det at Rena er så lite bidrar til å skape et tett og godt studiemiljø. Da jeg kom hit syntes jeg stedet var alt for lite, men jeg ble positivt overrasket og er i dag glad jeg valgte Rena.

 

-Noen tips til nye studenter?

- Vent med å tenke at Rena er for lite før du har vært her og blitt kjent med menneskene som bor her. Førsteinntrykket er ikke nødvendigvis riktig! Ellers er mitt beste tips til nye studenter at de må være sosiale, da en så liten plass krever at folk er med på det som skjer for å bli kjent og skape et godt miljø. Vær med i studentsamfunnet!

Vilvang, Lisa 2
Publisert: . Sist endret: .