Blir landets yngste skogbrukssjef

Knut Jacobsen Melum (23) blir landets yngste skogbrukssjef. 

Evenstad-student Knut Jacobsen Melum (23) blir landets yngste skogbrukssjef. Kun en eksamen gjenstår denne uken før han setter kursen for Namsskogan. 

Melum, som kommer fra Bærum, har gått fire år på Evenstad. Først tok han en bachelor i utmarksforvaltning, og nå er han i ferd med å avslutte bachelorutdanningen i skogbruk. Det siste året har han også sittet i høgskolestyret som studentenes representant. 

Overrasket

– Jeg søkte på jobben i vår, men jeg ble veldig overrasket da jeg fikk den, forteller Melum til Østlendingen. De som blir ansatt som skogbrukssjef, har jo gjerne noen år på baken. Utdanningen min ble regnet som svært relevant, noe som bidro til at jeg ble valgt blant de 12 søkerne til stillingen. 

Han blir ikke bare skogbrukssjef i Namsskogan kommune, men også i nabokommunen Røyrvik.

Perfekt kombinasjon

– Begge kommunene er store skogkommuner. Jeg skal i tillegg ha ansvaret for viltforvaltningen. Det var nok derfor jeg fikk jobben. Bacheloren i utmarksforvaltning dekker dette fagfeltet. Jeg hadde den perfekte fagkombinasjonen i utdanningen min, sier Melum,

Dekan Harry P. Andreassen ved Høgskolen i Hedmark Avdeling for anvendt økologi og landbruksfag er stolt over at studentene fra Evenstad er ettertraktet i arbeidsmarkedet. 

– Det er virkelig stas at Knut går rett ut i jobb som skogbrukssjef i Namsskogan. Det viser at vi har relevante utdanninger med høy kvalitet som næringen etterspør, sier han til Østlendingen. 

Vi gratulerer Knut med spennende jobb og ønsker lykke til!

 

Publisert: . Sist endret: .