Åpning av bildet «Til utmarka» på Evenstad fredag 13. februar

"Til Utmarka" av Kåre Nordvik

Kåre Nordvik har malt bildet «Til utmarka» som tidligere har vært en del av hans utstilling på Hamar. I dag ble bildet offisielt avduket i kantina på Evenstad, og skal henge der til stor glede for alle studenter, ansatte og besøkende som er innom Evenstad og kantina.

Maleri3

Kåre Nordvik forteller om maleriet

«Til utmarka» er et nydelig bilde som passer godt inn i avdelingens profil innen anvendt økologi og landbruksfag, hvor nettopp utmarka er en viktig del av Evenstads utdanning og beliggenhet.

Barbara Zimmermann og Barbora Mala åpnet avdukingen med barokkmusikk og fløytespill, og slik barokken hadde sine hoffmalere, kan vel Kåre Nordvik heretter kalles Evenstads Hoffmaler. Avdelingen har nå to store flotte bilder av Nordvik; ett som henger på låven hvor kunstneren tar deg med inn i naturen og viser deg blant annet spor av menneskers inngripen i naturen, og nå dette nye flotte, vinterbildet «Til utmarka». Kåre fortalte selv om bildene, og Barbara og Barbora avsluttet seansen med mer barokkmusikk. Det hele ble feiret med marsipankake og kaffe på alle som var tilstede, og kantina var nesten full med rundt 60 studenter, ansatte og besøkende tilstede.

Publisert: .