Vellykket utdanningskonferanse

Kurs og oppdragsgjengen fra Campus Hamar, med stabsleder Turid Kårhus (bak i midten). Fra venstre: Mi Lan, Rita Lang-Ree, Turid Kårhus, Hilde Friis og Unni Simensen.

11. mars 2014 var Høgskolen i Hedmark, Campus Hamar igjen vertskap for den årlige Innlandets Utdanningskonferanse. Temaet for årets konferanse var: Kultur for læring – forskning og praksis i skole og barnehage. Også i år virker både de 185 deltakerne og arrangørene svært fornøyd.

- Konferansen er en unik mulighet til å oppdatere seg faglig i aktuelle temaer. Vi ønsker å sette relevant forskningsbasert kunnskap på dagsorden og løfte fram utviklingsprosjekter til inspirasjon og etterfølgelse, sier en inspirert og entusiastisk stabsleder ved Campus Hamar Turid Kårhus. - Konferansen henvender seg til barnehagelærere, lærere, skoleledere, skoleeiere og andre som er viktige interessenter i det 18-årige utdanningsløpet, og det virker som vi har truffet godt med årets program.

 

Malin.molokken-

Malin Moløkken, styrer Bekkelaget barnehage

– Vi er klar over at dette ikke er en «quick-fix», og at den virkelige jobben skjer ute i skolene og barnehagene. Vi håper og tror at dagen har vært til inspirasjon og videre refleksjon, sånn at man får lyst til å utvikle seg selv og sin egen organisasjon videre, sier Kårhus.

 

I pausen møtte vi på en av fjorårets deltakere, som også i år har valgt å delta. Malin Moløkken er styrer i Bekkelaget barnehage, og er like fornøyd i år som i fjor. – Jeg er spesielt spent på det siste foredraget som handler om norsk som andrespråk i barnehagen. Vi har mange minoritetsspråklige barn i barnehagen, så dette er veldig relevant for meg, sier hun. – Jeg synes også foredraget til Berit Zachrisen var veldig spennende, og kommer helt sikker tilbake også neste år.

Mari L. Flagstad, rektor ved Storhamar skole, er også her for andre år på rad. Hun synes årets konferanse er enda bedre enn i fjor, og er veldig fornøyd med både foreleserne og temaene som er valgt. – Lars Qvortrup virker som en veldig klok mann, smiler hun. Thomas Nordahl er også alltid flott å høre på. Han er så flink til å gjøre forskningen konkret og relevant for oss i skolen, sier Flagstad.

Mari.fagstad

Mari L. Flagstad. Rektor Storhamar skole

En av de som har hatt ansvaret for arrangementet, Rita Lang-Ree, er også veldig fornøyd. – Det har vært god flyt i hele dag. Både pauser og lunsjen har fungert bedre enn i fjor og det er vi glade for, konkluderer hun. Et godt samarbeid med Gnist-nettverket og de andre aktørene har gjort det både morsomt og spennende å jobbe med dette. Nå er det bare å forberede seg til neste år. Neste års dato er allerede bestemt – så det er bare å sette av 10 mars 2015, sier hun.

- Nå gleder vi oss til å lese gjennom alle tilbakemeldingene fra deltakerne på årets konferanse sånn at vi kan begynne å planlegge konferansen neste år. Et programutvalg bestående av forskere og alle samarbeidspartnerne vil sammen starte arbeidet med neste års program. Vi klarer ikke å favne alle temaer, men skal fortsette å formidle forskningsbasert kunnskap, avslutter Turid Kårhus.

Publisert: .