Corroded, Encircle Games AS

Corroded utvikles av produksjonsselskapet Encircle Games AS som er etablert av seks tidligere studenter ved Høgskolen i Hedmark

Encircle Games AS består av seks personer som var ferdige med sin bachelorutdanning ved Høgskolen i Hedmark i sommer. Nå har de unge gründerne fått støtte fra Norsk filminstitutt til utvikling av nyskapende spill. 

200 000 kroner har selskapet fått til prosjektet Corroded. I begrunnelsen for tildelingen uttaler konsulenten i Norsk filminstitutt, Kaja Hench Dyrlie, at prosjektet "innebærer et morsomt konsept fra et helt nytt ungt team i Encircle Games AS. Intense og korte spillopplevelser som vil fenge både erfarne gamere og casual spillere".

Robot-krig

Corroded er en online "arena-brawler" hvor to til åtte spillere, som styrer hver sin robot, kjemper mot hverandre i en arena. Her er det alle mot alle, og hovedmålet med spillet er å eliminere fiendene. Dette gjøres hovedsakelig ved å tvinge andre spillere ut av en bane som krymper over tid. Kampene er rundebaserte, og mellom hver runde kan man oppgradere robotene sine med de poengene man har opptjent.

Korte og intense kamper gjør at Corroded er et spill som passer både core- og casual-spilleren. Med flere roboter og egenskaper å velge mellom, i tillegg til kontinuerlig oppdatering av innhold og et rankingsystem, vil gjenspillbarheten i Corroded være svært høy.

Unnfanget ved Høgskolen i Hedmark

Prototypen av det som skulle bli Corroded ble utviklet underveis i utdanningsløpet ved fagmiljøet innenfor spill og animasjon ved Høgskolen i Hedmark, Campus Hamar. 

-Det er veldig morsomt å se at det gror frem stadig nye selskaper som satser på dataspill, som etableres av tidligere studenter hos oss og som legges merke til både nasjonalt og internasjonalt, sier instituttleder Marit Berg Strandvik. 

Vi ønsker Encircle Games AS lykke til med satsingen!

Publisert: .