Dag Tangen fikk pris for inspirerende undervisning

Høgskolelektor i pedagogikk Dag Tangen ved Høgskolen i Hedmark fikk i dag prisen som årets barnehageinspirator fra Private barnehager landsforbund.

Tangen mottok prisen under Private barnehager landsforbund (PBL) sin lederkonferanse som arrangeres i Bodø mandag og tirsdag denne uken og han var nominert som en av seks kandidater. Det er barnehagelærerstudenter fra hele landet som har nominert kandidatene.  

Han har siden 1992 jobbet som høgskolelektor ved Høgskolen i Hedmark, campus Hamar, men har tidligere jobbet både som avdelingsleder og styrer i barnehage — i tillegg til å ha vært med å etablere privat barnehage.

 

I juryens begrunnelse ble det vektlagt at Tangen inspirerte sine studenter med sin ærlige, troverdige og ekte tilstedeværelse — og at han får studentene til å føle seg verdifulle og stolte av sitt yrkesvalg.

– Jeg har tenkt litt på at grunnen til at jeg inspirerer, må være at jeg selv er inspirert, sa Tangen i sin takketale og viste blant annet til sine barnebarn. 

 

Inspirerende forelesere gir engasjerte og dyktige studenter

– Gjennom prisen Årets barnehageinspirator ønsker PBL å sette fokus på den betydningen en god barnehagelærerutdanning har for kvaliteten på barnehagene. Vi mener at inspirerende forelesere gir engasjerte og dyktige studenter. Dette vil igjen gjenspeiles i kvaliteten i barnehagene disse skal jobbe i som ferdigutdannet, sier PBLs koordinator for prisen, Ellisiv Flatval. 

Det er studentene ved landets universiteter og høgskoler som foreslår kandidater til prisen. Juryen består av Elin Westernes (daglig leder i Trollmyra barnehage i Bodø og leder i PBL-styret), Arnt Marie Furulund (leder av Pedagogstudentene) og Gunhild Hagesæther (professor ved NLA Høgskolen i Bergen).

 

Vi gratulerer Dag med inspirerende utmerkelse basert på god undervisning!

 

(Kilde: www.barnehage.no)

Publisert: . Sist endret: .