Forskningsdagene 2014

Høgskolen i Hedmark varter opp med flere arrangementer i anledningen årets Forskningsdager. Blant annet reiser vi spørsmålet; Hvorfor kan ikke camping- og trekkspillfolket få ha sin musikk i fred for kultureliten?

Tema for årets forskningsfestival er "kommunikasjon". Det kan som kjent bety så mangt, og det er også god bredde i arrangementene som Høgskolen i Hedmark står bak eller deltar i i år.

Den store matfestivalen "Midt i matfatet" foregår i perioden 19. - 21. september. Høgskolen i Hedmark, avlsorganisasjonene og flere relaterte firmaer har samlet seg under navnet «Heidner» og jobber sammen for økt innovasjon og verdiskapning. Dette miljøet utgjør en viktig del av verdikjeden for å sikre at norsk mat produseres på en måte som er bærekraftig og at maten er sunn og trygg – også i framtiden.

Nyutnevnt æresdoktor ved Høgskolen i Hedmark, professor Jim Cummins fra Ontario Institute for Studies in Education, holder åpen gjesteforelesning over temaet kommunikasjon, identitet og utdanning, på Campus Hamar 17. september. 

Ellers blir det innholdsrik forskningsdag i Terningen Arena, med blant annet foredrag, utstillinger og bamsesykehus, den 23. september. Det blir feiret med tiltredelsesforelesninger for to av våre nye professorer på Campus Rena den 25. september, før altså spørsmålet reises om hvorvidt camping- og trekkspillfolket må finne seg i å dele kulturen og musikken sin med kultureliten. Sistnevnte skjer på Gregers på Hamar 26. september.

 

Se oversikt og mer informasjon om våre arrangementer i anledning Forskningsdagene 2014

Publisert: .