Foredrag med Aleksander Gamme

Foto: Kristin Gangås

Studentrådet på Evenstad inviterte eventyreren Aleksander Gamme til Campus Evenstad for å holde foredrag fra Sydpolekspedisjonen sin.

I 2011/2012 la Aleksander Gamme ut på sitt livs eventyr, da han skulle gå fra kysten av Antarktis til polpunktet og tilbake igjen, helt alene og uten etterforsyninger. En ekspedisjon som tok han tre måneder å gjennomføre, og adskillig lengre tid å planlegge. I løpet av foredraget tar han oss med gjennom turen, hva som foregår inni hodet under slit og isolasjon fra andre folk, og hvor viktig mat blir for motivasjonen. Han forteller om sin turkamerat "Wilson", og hvordan det var å feire julaften helt alene på polpunktet. Det han var mest stolt av i ettertid, var avslutningen på turen. Når han kan se målet og kun har få kilometer igjen av turen, bestemmer han seg for å vente på to australiere som han konkurrerte med om å bli den første til å gå denne turen. Han lå i tre dager og ventet på dem, for så å krysse "mållinjen" sammen.

Gamme holdt et inspirerende og bra foredrag, med mye latter og fantastiske bilder og videosnutter fra turen.

P1030616

Nærmere 200 kg startet han med i pulkene. Foto: Kristin Gangås

Både studenter, ansatte og folk fra lokalområdet fylte auditoriet i låven da Aleksander Gamme holdt foredrag onsdag kveld. Foredraget var også på videooverføring til Blæstad hvor det også satt noen studenter. Et flott arrangement av Studentrådet!

Publisert: . Sist endret: .