Blæstaddagen arrangeres 21. august

Blæstaddagen har i år temaet  "Matjorda som en framtidig ressurs". Det blir en innholdsrik dag med blant annet foredrag, paneldebatt og feltvandring. 

Det er tredje året på rad Hedmarken landbrukskontor, Hedmark Bondelag, Høgskolen i Hedmark og Hedmark landbruksrådgivning arrangerer Blæstaddagen, og dagen har blitt en viktig arena for både faglig utvikling og oppdatering, landbrukspolitikk og markedsføring av maskiner og utstyr. 

Viktig debatt

I år er overskriften "Matjorda som en framtidig ressurs", og hovedposten på programmet er en paneldebatt om jordvern og lokal utbygging. Debatten innledes med innlegg av Nina Schefte, leder for bærekraft i IKEA Norge, som forteller om IKEA Norge sin garanti om å opprettholde matproduksjon i forbindelse med etableringer. Vi får også høre om status for jordflyttingsprosjektet ved Deli-jordet i Vestby. 

I panelet deltar stortingsrepresentant og partileder i Senterpartiet, Trygve Slagsvold Vedum, stortingsrepresentant og landbrukspolitisk talsmann for Venstre, Pål Farstad, leder i Naturvernforbundet Lars Haltbrekken,  leder i Unge Høyre Kristian Tonning Riise, leder i Hedmark Bondelag Einar Myki, fylkesvaraordfører og gruppeleder for Ap i Hedmark fylkesting Gunn Randi Fjæstad og Geir Roger Borgedal, varaordfører (Ap) i Ringsaker kommune. 

Debattleder er Aslak Bonde.

Utstillinger og foredrag

I tillegg inneholder dagen parade med traktorer og utstyr og utstillinger. Det blir foredrag om jordstruktur og grøfting, om muligheter og begrensninger ved slangespredning av husdyrgjødsel, og om økonomi ved spredning av handelsgjødsel. Det blir feltvandringer etter hvert foredrag.

Les mer om Blæstaddagen og programmet her.

folk

Blæstaddagen samler bønder, maskinleverandører, landbruksmyndigheter, politikere og andre som er interessert i norsk landbruk. Praten sitter løst over en kopp kaffe og kanskje en av de berømte Blæstadbollene. 

Publisert: .