Aktiv Utfordring 2012

"Matteflytting"

Fredag 4.mai var 454 7. klassinger fra 23 skoler i Sør-Østerdal og Våler samlet på Terningen Arena for å oppleve en aktivitetsdag utenom det vanlige. Nå er videoen klar.

På Terningen Arena myldret det fredag av ivrige og glade ungdommer i fargerike T-skjorter.  Gledes hyl, heia rop og fengende musikk kunne høres fra idrettshallen der 454 7.klassinger var samlet for å delta på arrangementet Aktiv Utfordring 2012.

Spennende aktiviteter

Da ungdommene ankom Terningen Arena ble de mottatt av en soldat fra Forsvaret som viste dem til sine plasser i hallen og delte ut fargerike t-skjorter. Ordfører i Elverum, Erik Hanstad, ønsket velkommen til Aktiv Utfordring og telte ned til start fra 11, som man gjør i Elverum… 11-10-9………3-2-1.  Elevene ble fordelt i puljer på ca 50 elever og ble gjort klare til å løse spennende fysiske oppgaver og utfordringer. Høgskolens idrettsstudenter stod for aktivitetspostene og barna ble loset gjennom ni ulike poster etter et strengt tidsskjema. Her skulle blant annet balanse, styrke, taktikk, koordinasjon og samarbeid testes ut. Øvelsene satte ikke fokus på vinnere og tapere, men kun deltagelse og glede gjennom fysisk aktivitet.

 

Speaker Jan Christian Bjørn skapte god stemning i hallen med liveintervjuer underveis, trøkk med musikk i pausene og roligere perioder under aktivitetene. Elverum Folkehøgskole filmet og tok bilder underveis som ble vist på storskjerm i hallen, her ble alle TV-stjerner for en dag. I lunsjpausen spilte elever fra teater og bandlinja på folkehøgskolen rockekonsert og avsluttet med "We will rock you" av Queen til trampeklapp fra 7.-klassingene. Etter lunsjen ble det gjort klart til finalerunder hvor tre representanter fra hver gruppe løp gjennom en løype med ulike utfordringer som "bosu-tråkk", basketballkasting og trampett. Her var det meget god stemning i hallen og bølgen ble tatt fra alle klassekamerater og lærere som heiet på sin gruppe. Til slutt var det tid for å teste lærerne og noen var sporty nok til å stille opp og løpe finale.

Avslutning med premieutdeling og fellesdans ledet av Elverum Folkehøgskole gjorde en fin ramme på hele dagen hvor alle elevene var i fokus.

Uten mat å drikke, duger helten ikke..

Studentene ved årsstudiumet mat, ernæring og helse passer på at ungdommene fikk i seg sunn mat og drikke i løpet av dagen. De delte ut frukt, sunne muffins, juice, yoghurt og masse vann. Studentene synes det er viktig å vise at maten som blir servert ved store arrangementer ikke trenger å være pølse og brus. Det finnes både bedre og sunnere alternativer.

Godt sammarbeid

Hensikten med dagen var å sette søkelyset på fysisk aktivitet i lystbetonte rammer, preget av utvikling av ferdigheter og mestring av oppgaver.

Målet er spesielt å få de som ikke er så mye i aktivitet i det daglige til å få en positiv opplevelse ved å være i bevegelse. På denne måten vil de forhåpentligvis føle mestring og ved andre fysiske utfordringer kan de ha ny motivasjon for å delta.

Aktiv utfordring er et samarbeid mellom Høgskolen i Hedmark, Forsvaret, Elverum Folkehøgskole, Hedmark Fylkeskommune, Hedmark Idrettskrets og Sør-Østerdal- en region i bevegelse. Sponsorer er Klubben AS som delte ut utstyrsnett med premier til alle deltakerskoler og Tine og Bama.

Aktiv Utfordring 2012
Aktiv Utfordring 2012
Poengene blir telt opp, hvor mange riktig ble det?  Balanse og kreativiteten ble utfordret på denne aktiviteten.

 

Les mere om Aktiv Utfordring på nettsidene: En region i bevegelse.  

Video fra Aktiv utfordring 2012 

Publisert: . Sist endret: .