Forskningsdagene 2014 har "Kommunikasjon" som tema

Forskningsdagene er en årlig nasjonal festival som feirer og demonstrerer forskning i praksis for alle. 

Årets tema er "Kommunikasjon" og  festivalen arrangeres i perioden 17. til 28. september. Høgskolen i Hedmark skal også være med og planlegger mange spennende arrangementer.

Campus Hamar 17. september: Kommunikasjon, identitet og utdanning

Hvordan påvirker språkvalg og språkbruk barnas identitet i barnehage og skole? Hvilke utfordringer møter tospråklige lærere som skal ivareta kommunikasjon mellom hjem og skole?

Professor Jim Cummins, Ontario Institute for Studies in Education, og nylig oppnevnt æresdoktor ved Høgskolen i Hedmark, vil holde en innledende forelesning. 

Campus Evenstad 19. september: Hvorfor provoserer forskning? Evenstad fra 1814 til i dag

Hvorfor provoserer forskning? Hva slags forskning er mediene opptatt av? Hvordan har forskningen på Evenstad påvirket nærområdet opp gjennom historien? Vi inviterer til et arrangement som skal se nærmere på disse og mange andre relaterte spørsmål. 

Forskningstorget på Hamar 19. - 21. september

Midt i matfatet arrangeres i Vikingskipet på Hamar, 19. – 21. september. Målet er å servere Norges beste årlige messe for norske mattradisjoner.

Høgskolen i Hedmark, avlsorganisasjonene og flere relaterte firmaer har samlet seg under navnet «Heidner» og jobber sammen for økt innovasjon og verdiskapning. 

 

Campus Elverum 23. september: Forskningsdag

Tirsdag 23. september braker det løs igjen på Høgskolen i Hedmarks avdeling for folkehelsefag med en hel dag med kunnskap og opplevelser i forbindelse med de nasjonale Forskningsdagene 2014.

Det blir fagforedrag med studenter og ansatte, mulighet til å teste egen fysikk, og smaksprøver fra utstillingen "Mat fra naturen".

I tillegg blir det Aktivitetsløype med bamsesykehus, bamsetannpleie, lek og lær for inviterte barnehager frem til kl. 12.00.

 

Campus Rena 25. september: Tiltredelsesforelesninger med våre nye professorer

Våre to nye professorer på Campus Rena, Sjur Kasa og Bård Tronvoll, holder tiltredelsesforelesninger torsdag 25. september. Kjenner vi dem rett ligger det an til to timer med tankevekkende betraktninger og nyttig kunnskap, ispedd slagferdig retorikk og humor.

 

Gregers, Hamar 26. september: Hipp eller harry?

Hva skjer egentlig med country- og dansebandmusikkens verdier og nedslagsfelt for tida? Høgskolen i Hedmark inviterer til spenstig paneldebatt og konsert på Gregers i Hamar.

Mens det tidligere var relativt klart hva som var høy og lav kultur er bildet nå mildt sagt forvirrende: En countryfestival i ei lita bygd på Vestlandet har kommet på Statsbudsjettet som knutepunktfestival, dansebandmusikk blir til musikalen "En får være som en er" på Nationaltheaterets Torshov-scene, mens gubbene fra Ole Ivars vandrer ut og inn av de mest toneangivende talkshowene på rikskanalen NRK. Skal ikke camping- og trekkspillfolket få ha sine revir i fred for kultureliten? 

 

Se reklamefilmen for arrangementet Hipp eller harry?

Publisert: . Sist endret: .