Forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark er tett koblet til høgskolens utdanningsområder.

Slik blir utdanningsområdene forskningsbaserte samtidig som høgskolen utvikler ny kunnskap på sentrale samfunnsområder og bidrar med viten og innsikt til utvikling og innovasjon i offentlig og privat sektor. Det legges særlig vekt på profesjonsrettet FoU og på FoU rettet mot arbeids- og samfunnsliv med regionale, nasjonale og internasjonale perspektiver.

Les mer om forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark

Les mer om doktorgradsutdanningene våre

Publisert: . Sist endret: .

Nyheter

 • 100 studie- og praksisledere samlet

  Høgskolen i Hedmark var denne uken vertskap for den årlige landskonferansen for studie- og praksisledere. Konferansen samlet 100 deltakere fra landets lærerutdanningsinstitusjoner. 
 • Skal byfolk forske på ulven?

  At forskere ved Høgskolen i Hedmark Avdeling for anvendt økologi og landbruksfag på Campus Evenstad forsker på ulv betyr ikke at avdelingen har tatt et standpunkt for eller mot vern av ulv. Det skriver dekan Harry P. Andreassen og nestleder Kristin Gangås i denne kronikken. 
 • Bok: Tillit, styring, kontroll

  Hvordan går det med tillitsdimensjonen i et arbeidsliv preget av målstyring med tilhørende krav til dokumentasjon og kontroll? 
 • Alina Lynn Evans kreert til doktor

  Doctor of Veterinary Medicine Alina Lynn Evans ble av høgskolestyret tirsdag kreert til philosophiae doctor (ph.d.) i anvendt økologi. 
 • Å forutsi ulvebestanden er sikrere enn Trump

  Økologi er ingen eksakt vitenskap. Samfunnsvitenskapen er kanskje enda mindre eksakt. Bare se hvordan Trump kan bli presidentkandidat i USA til tross for at samfunnsvitere var helt sikre på at han ikke kunne vinne.