Forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark er tett koblet til høgskolens utdanningsområder.

Slik blir utdanningsområdene forskningsbaserte samtidig som høgskolen utvikler ny kunnskap på sentrale samfunnsområder og bidrar med viten og innsikt til utvikling og innovasjon i offentlig og privat sektor. Det legges særlig vekt på profesjonsrettet FoU og på FoU rettet mot arbeids- og samfunnsliv med regionale, nasjonale og internasjonale perspektiver.

Les mer om forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark

Les mer om doktorgradsutdanningene våre

Publisert: . Sist endret: .

Nyheter

 • Minst likt i Thailand

  Et studie som førsteamanuensis ved Campus Rena, Ellen Hertzberg, har gjort viser at nordmenn er minst likt i Thailand. Av de skandinaviske landene er det Danmark som kommer best ut. Artikkel fra Forskning.no
 • Forstå maten!

  For å kunne lykkes med en varig livsstilsendring er det viktig å forstå maten. Det betyr ikke nødvendigvis å telle kalorier, men snarere å lære seg noen enkle prinsipper for hva slags mat kostholdet kan bestå av. 
 • Formidlingsprisen til professor Sidsel Lied

  Høgskolens pris for formidling for 2015 ble torsdag tildelt professor Sidsel Lied ved Avdeling for lærerutdanning og naturvitenskap. Hun får prisen for sin formidling fra forskningen på minnematerialet etter terrorhandlingene 22. juli. 
 • Smaker bly godt?

  Bruk av blyhagl under jakt over fastmark har vært forbudt siden 2005. Denne høsten er det igjen åpnet opp for bruk av blyhagl under jakt over fastmark, og jegerstanden jubler. Men hva er det jegere egentlig jubler for? 
 • -Stiller feil rypespørsmål

  I høst har jegere og grunneiere diskutert jakt eller freding av ryper. Men det er feil spørsmål, mener forskere ved Avdeling for anvendt økologi og landbruksfag ved Høgskolen i Hedmark.