Forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark er tett koblet til høgskolens utdanningsområder.

Slik blir utdanningsområdene forskningsbaserte samtidig som høgskolen utvikler ny kunnskap på sentrale samfunnsområder og bidrar med viten og innsikt til utvikling og innovasjon i offentlig og privat sektor. Det legges særlig vekt på profesjonsrettet FoU og på FoU rettet mot arbeids- og samfunnsliv med regionale, nasjonale og internasjonale perspektiver.

Les mer om forskning og utviklingsarbeid (FoU) ved Høgskolen i Hedmark

Les mer om doktorgradsutdanningene våre

Publisert: . Sist endret: .

Nyheter

 • Spennende samarbeid for bioteknologimiljøet

  Bioteknologimiljøet ved Høgskolen i Hedmark har inngått en intensjonsavtale med Bioteknologisenteret ved Universitetet i Oslo. Målet er å etablere forskningssamarbeid innen utvikling av kreftmedisin.
 • Forsvarte sin avhandling

  Jens Petter Madsbu forsvarte i dag sin doktorgradsavhandling på Campus Rena og ble belønnet med bestått av en enstemmig bedømmelseskomite.  
 • Excellens inte tillräckligt - sök de positiva avvikarna!

  Erik Niklas Bjurström, prodekan forskning ved Avdeling for økonomi- og ledelsesfag, forklarer her hvordan Positive Deviance kan være en metode for å oppnå større praktisk impact av forskning. I neste uke arrangeres det en workshop om Positive Deviance. 
 • Seminar om flerspråklighet i barnehagen

  Onsdag 25. mai arrangeres det et forskerseminar på Hamar om flerspråklighet i barnehagen. Det kommer det 5 forskere og stipendiater fra UiT i Tromsø og Alta, Høgskolen i Sørøst-Norge og HiOA. Formålet er å drøfte teoretiske perspektiver og nyere forskning på flerspråklighet i en barnehagekontekst.
 • 100 studie- og praksisledere samlet

  Høgskolen i Hedmark var denne uken vertskap for den årlige landskonferansen for studie- og praksisledere. Konferansen samlet 100 deltakere fra landets lærerutdanningsinstitusjoner. 
 • Skal byfolk forske på ulven?

  At forskere ved Høgskolen i Hedmark Avdeling for anvendt økologi og landbruksfag på Campus Evenstad forsker på ulv betyr ikke at avdelingen har tatt et standpunkt for eller mot vern av ulv. Det skriver dekan Harry P. Andreassen og nestleder Kristin Gangås i denne kronikken.